DALLAS - Miami Heat heeft weer de leiding genomen in de finale van de NBA. Heat won in de nacht van zondag op maandag wedstrijd drie in de best-of-seven tegen Dallas Mavericks.

De zege was nipt: 88-86, maar werd wel in een uitduel geboekt. Miami Heat leidt nu de finale met 2-1. Wedstrijd vier is dinsdag, opnieuw in Dallas.

Heel even leek een herhaling van wedstrijd twee in de maak, toen Heat ook met een comfortabele voorsprong het vierde kwart inging, maar Dallas nog zag voorbijkomen in de slotminuten. Deze keer kwam het niet zo ver.

Chris Bosh van Miami Heat, die tot dusver wat teleurstelde in de series, mikte raak met nog een kleine 40 seconden op de klok.

Sterspeler Dirk Nowitzki van de Mavericks poogde met een wanhoopsschot vlak voor het eindsignaal nog een verlenging eruit te slepen, maar zijn bal stuitte op de ring van de basket.

Wade

Topschutter bij Miami Heat was Dwyane Wade met 29 punten. ''Ik ben alweer bezig met de volgende wedstrijd'', zei hij.

''Die wordt belangrijk en het zal veel moeilijker worden om dan weer in Dallas te winnen.'' Bij Dallas was de Duitser Nowitzki zoals gewoonlijk topscorer met 34 punten.