Zeilers Booth en Thies eerste in kerstrace

PALAMOS - De Nederlandse zeilers Mitch Booth en Annelies Thies hebben op de drempel van het olympische jaar 2004 een hoopgevend succes geboekt bij de traditionele Christmas Race in de Spaanse plaats Palamos. Booth was met Herbert Dercksen de beste in de Tornado-klasse. Thies eindigde met haar bemanningsleden Petronella de Jong en Annemieke Bes als eerste in de Yngling.

Die klassering stelde het Nederlandse trio, in het bezit van de A-status en genomineerd voor de Olympische Spelen, pas op het laatste rak veilig. Daar voer Thies de Spaanse wereldkampioene Monica Azon en haar Nederlandse concurrente Janneke Hin voorbij. De laatste landde net naast het erepodium, vierde.

Azon kwam eveneens uit op elf punten, maar had een mindere reeks dan Thies. De Nederlandse fysiotherapeute, die haar baan heeft opgezegd met het oog op Athene, had haar oude stiel nog wel even nodig om ploeggenote Bes op de been te krijgen. Deze kon door een verschoven rugwervel een dag niet meevaren.

Booth en Dercksen hadden dinsdag in de zevende en laatste wedstrijd genoeg aan de derde plaats om hun Spaanse concurrenten Fernando Echavarri en Anton Paz in de algemene rangschikking voor te blijven. Booth won drie keer.

Mats Hellman en Pim Nieuwenhuis eindigden bij de 49ers als vierde. Ze besloten het evenement met een tweede en derde plaats. Finn-zeiler Stefan de Vries veroverde brons. Hij bleef landgenoot Jaap Zielhuis net voor. De Spanjaard Rafael Trujillo was onbetwist de beste in deze eenmansboot.

NUwerk

Tip de redactie