AMSTERDAM - De hockeyvvrouwen van Den Bosch hebben hun landstitel geprolongeerd. In de tweede play-off-finale versloeg de ploeg van Raoul Ehren tegenstander Laren met 2-1. Maartje Paumen maakte in de verlenging de winnende treffer.

In een interessante eerste helft waren er kansen aan beide kanten. Al na drie minuten kreeg Den Bosch de eerste corner. Niet specialist Maartje Paumen, maar teenager Frederique Derkx pushte voorlangs. Kort daarop was het diezelfde Derkx die Laren-spits Kim Lammers even liet glippen. De international kon daardoor een voorzet van Julia Müller tot doelpunt promoveren: 0-1.

Den Bosch kreeg in het eerste bedrijf kansen op de gelijkmaker. Zo mocht de thuisploeg nog twee keer aanleggen voor een corner. Eén poging van Paumen werd gekraakt, bij de andere korte hoekslag werd de bal slecht aangegeven.

Ook bij de eerste corner na rust had Paumen, de topscorer van de Rabo Hoofdklasse, haar vizier niet op scherp staan. Al moet gezegd worden dat uitloper Willemijn Bos ook erg snel bij de kop van de cirkel was.

Druk

Den Bosch drukte en drukte op de Larense verdediging. Vera Vorstenbosch had via een tip-in de gelijkmaker op haar stick, maar een katachtige redding van Joyce Sombroek voorkwam de gelijkmaker.

Laren kwam amper meer aan hockeyen toe, maar leek de Bossche storm te doorstaan. Leek, want drie minuten voor tijd maakte Sabine Mol de verdiende gelijkmaker voor de Brabantse brigade.

Strafcorner

Na vijf minuten in de verlenging kreeg Den Bosch een strafcorner. Laren-verdediger Bos maakte een overtreding op Mol.

Maartje Paumen, de afgelopen weken absoluut niet gelukkig in de afwerking, sloeg op het juiste moment toe. De verdediger met Limburgse roots pushte de 2-1 tegen de touwen, waardoor Den Bosch voor de dertiende keer in veertien jaar de beste vrouwenploeg van Nederland is.