AMSTERDAM - Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart naar de vriendschappelijke interland tussen Nigeria en Argentinië.

In het duel, dat door Argentinië woensdag met 4-1 werd verloren, kende scheidsrechter Ibrahim Chaibou twee zeer dubieuze penalty's toe. Volgens wedkantoren was er opvallend veel geld op de wedstrijd ingezet.

De wedstrijd in het Nigeriaanse Lagos kende vooral een opvallende slotfase. De arbiter uit Niger gaf Argentinië in de achtste minuut van de blessuretijd een penalty voor een vermeende handsbal.

De herhaling maakte echter duidelijk dat de bal slechts een knie had geraakt. Mauro Boselli maakte vervolgens vanaf de stip de eretreffer voor de Zuid-Amerikanen, die speelden met een B-elftal.

Volgens de FIFA wordt de wedstrijd meegenomen in een grootscheeps onderzoek naar omkoping door goksyndicaten. Eerder werden ook de interlands Bolivia-Letland (2-1) en Estland-Bulgarije (2-2) van vorige maand al onder de loep genomen. In die wedstrijden werden alle doelpunten gemaakt uit penalty's.