GOIANIA - Brazilië begint zaterdag met een sterke formatie aan de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Mano Menezes kan alleen nog niet volledig beschikken over Alexandre Pato. De spits van AC Milan herstelt van een schouderblessure.

Menezes gaf vrijdagavond (plaatselijke tijd) zijn basisformatie vrij. Hij deed dat na een training die door ruim 15.000 enthousiaste toeschouwers werd bezocht. Ze juichten het meest voor aanvaller Neymar, het grote talent van Santos dat bij veel Europese topclubs aan de slag kan.

Menezes benadrukte dat het slechts om een oefenwedstrijd ging maar beloofde dat zijn spelers er alles aan zullen doen om revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag in de kwartfinale van het WK (2-1).

Bovendien bereidt de vijfvoudig wereldkampioen zich voor op de Copa America, die over minder dan een maand in Argentinië van start gaat.

Ontbrekende namen

Bondscoach Bert van Marwijk mist een aantal dragende spelers. Zo ontbreken Wesley Sneijder en Maarten Stekelenburg, de twee grote uitblinkers van het Nederlands elftal in de laatste ontmoeting met Brazilië.

Ook de geblesseerde aanvoerder Mark van Bommel en Rafael van der Vaart zijn niet van de partij.

Tim Krul maakt zijn debuut in Oranje. De 23-jarige doelman van Newcastle United krijgt de voorkeur als eerste vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Michel Vorm.

Opstelling Brazilië: Julio Cesar; Daniel Alves, Lucio, Thiago Silva en Santos; Elano, Lucas en Ramires; Neymar, Robinho en Fred.