LISSABON - Ricky van Wolfswinkel is komend seizoen in de Portugese voetbalcompetitie te bewonderen. Sporting presenteerde de 22-jarige spits van Utrecht vrijdagavond aan zijn supporters.

Hoeveel de topclub uit Lissabon heeft betaald voor zijn aanwinst is niet bekendgemaakt.

Van Wolfswinkel had bij Utrecht nog een verbintenis voor twee seizoenen. Hij onderschreef in Portugal, na medisch te zijn goedgekeurd, een 5-jarig contract.

Sporting maakte op zijn website trots bekend onder meer Newcastle, Liverpool en Arsenal te hebben afgetroefd in de strijd om Van Wolfswinkel.

'Financieel aantrekkelijk'

FC Utrecht, waar de jonge international sinds 2009 speelt, bevestigde de transfer vrijdagavond. Voorzitter Jan Willem van Dop zei dat de verkoop van Van Wolfswinkel voor beide partijen een goede zaak is.

''Het was financieel aantrekkelijk hem nu te laten gaan. En voor Ricky zelf betekent dit een prachtige kans zich internationaal te manifesteren.''

Van Wolfswinkel liet vanuit de Portugese hoofdstad weten dat hij naar een fantastische club gaat. ''Het is moeilijk voor te stellen in Nederland, maar dit is echt een heel grote club."

"Sporting haalt me ook echt als eerste spits. Ik moet hier voor de goaltjes gaan zorgen. Hier heb ik echt het gevoel dat ik verder kan groeien.''