AMSTERDAM - Rafael Nadal heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van Roland Garros. De titelverdediger rekende af met Andy Murray in drie sets: 6-4, 7-5, 6-4.

Murray had van de voorgaande veertien ontmoetingen en er slechts vier gewonnen en begon matig aan de vijftiende onderlinge krachtmeting. Nadal stuurde de Brit van het kastje naar de muur en ging op 1-1 en 1-3 door de service van de Schot.

Naarmate de set vorderde, kwam Murray beter in zijn spel (hij plaatste één break terug en was één punt af van 5-5), maar het was te laat om de schade te herstellen.

In het tweede bedrijf regende het breaks. Nadal ‘kraakte’ twee keer de opslag van Murray, maar die toonde karakter door de stand telkens weer gelijk te trekken. Op de derde servicebreak had de Schot echter geen antwoord; Nadal serveerde op 6-5 de set uit.

Onnodige fouten

Aan het begin van de derde set leek Murray mentaal gebroken te zijn, waar Nadal steeds beter zijn draai begon te vinden. De Brit moest zijn eerste servicegame door veel onnodige fouten direct inleveren.

Murray hervond daarna zijn vorm van eerder in de wedstrijd, maar dat bleek onvoldoende om de break achterstand ongedaan te maken. Op 5-4 wist Nadal de wedstrijd uit te serveren.