AMSTERDAM - De Grand Prix van Bahrein wordt op 30 oktober ingehaald. Dat heeft de internationale autosportfederatie FIA vrijdag besloten in Barcelona.

De race zou aanvankelijk op 13 maart worden verreden, maar werd toen uitgesteld wegens de politieke onrust in de oliestaat.

“Dit is heel goed nieuws voor Bahrein”, zei Zayed Alzayani, de voorzitter van het circuit. “Dit land heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar de situatie is nu stabiel. Het is heel veilig en er worden weer zaken gedaan met ons land.”

Het besluit is omstreden, aangezien het nog steeds onrustig is in het land. Een petitie, waarin de teams wordt opgeroepen om de F1-race in Bahrein te boycotten, is al 300.000 keer ondertekend.

Nieuwe datum

Volgens The Guardian zijn de teams fel gekant tegen een 'herkansing' voor Bahrein. Kwade tongen melden dat Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, is gezwicht voor het geld.

Door de inhaaldatum van 30 oktober moet er voor Grand Prix van India een andere plaats op de kalender worden gevonden. De meest logische opties lijken 4 en 11 december.