ROOSENDAAL - Sponsoren doen een ultieme poging om RBC alsnog te behouden voor het betaalde voetbal. Advocaat Hans van Oijen van de Roosendaalse club bevestigde vrijdag dat hij in grote lijnen op de hoogte is van een reddingsplan.

''Het is leuk en aardig, maar we moeten realistisch blijven'', aldus Van Oijen. ''We weten welk bedrag nodig is om RBC te redden. Dat was dinsdagavond ook al bekend."

"Waar waren die mensen toen, vraag ik me dan af. Het moet een heel concreet plan zijn en dan pas wil ik van koers wijzigen. Ik wil de mensen bij RBC geen valse hoop geven. Maar als het ze lukt, ben ik de eerste die ze met open armen ontvangt.''

Gezonde basis

De aandeelhoudersvergadering van NV RBC Roosendaal vroeg woensdag het faillissement van RBC aan. De club had 1 miljoen euro nodig om tot een akkoord met de schuldeisers te komen.

''Om RBC te redden is nu ongeveer 1,6 miljoen euro nodig. Dat is een gezonde basis. Dat bedrag moet er maandag zijn'', aldus Van Oijen, die niet wilde zeggen om welke sponsoren/mensen het gaat.

Komt dat bedrag er niet, dan wordt het faillissement vermoedelijk dinsdag uitgesproken en neemt Almere City FC mogelijk de plek van RBC in de Jupiler League over.