AMSTERDAM - John Lammers wordt de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 47-jarige Tilburger volgt Alex Pastoor op, die naar NEC vertrekt.

Dat meldt de Rotterdamse club op zijn website. Lammers stond de afgelopen twee jaar al onder contract bij Excelsior als assistent van Pastoor.

Excelsior handhaafde zich op het hoogste niveau via de promotie-/degradatieduels. In de competitie finishte de ploeg als zestiende.

Lammers was een van de twee kandidaten om Pastoor op te volgen. Wie zijn concurrent was, is niet bekend. “Ik heb altijd de ambitie uitgesproken dat ik hoofdtrainer wilde worden, dus ik vind het heel erg leuk om straks op eigen benen te staan.”

Zwaar jaar

"Het wordt opnieuw een zwaar jaar'', blikt Lammers vooruit. "Maar dat is juist de uitdaging. Niet alleen voor mij, maar voor heel Excelsior. Vorig jaar hadden we al weinig spelers met eredivisie-ervaring en nu zal dat wellicht nog minder zijn."

"We hebben dit jaar echter gezien dat het weinig zegt. Ook komend seizoen gaan we met z'n allen weer keihard werken om Excelsior in de eredivisie te houden."

Feyenoord

De Kralingse formatie raakte onlangs verdediger Miquel Nelom en spits Guyon Fernandez kwijt aan 'grote broer' Feyenoord. Excelsior zoekt naarstig naar versterkingen, alvorens op 27 juni Lammers voor het eerst de training leidt.

''Achter de schermen zijn we daar keihard mee bezig. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt'', aldus Lammers, die vrijdag de 18-jarige Jurgen Mattheij verwelkomde. De centrale verdediger tekende een overeenkomst van drie jaar.