BRUSSEL - Het moest gaan over de beladen wedstrijd van vrijdag, maar ook op de afsluitende persconferentie voor het EK-kwalificatieduel met België werd Guus Hiddink bestookt met vragen over zijn eigen toekomst.

De bondscoach van Turkije wordt gelinkt aan verschillende functies, die van nieuwe manager van Chelsea is het hardnekkigst.

"Er zijn een hoop geruchten en speculaties", probeerde Hiddink de berichten te ontzenuwen, "maar de waarheid is dat geen enkele andere partij toenadering heeft gezocht, ook Chelsea niet. Een andere functie dan bondscoach van Turkije is niet aan de orde."

"Er speelt nu helemaal niets. De teamprestatie van het Turkse team is momenteel veel belangrijker dan mijn toekomst."

Erg lastig

Op de vraag hoe hij zal reageren als er wel een aanbod van Chelsea komt, kon Hiddink geen eensluidend antwoord geven. "Dan krijg je een wat/als-situatie, dat is erg lastig. Als Chelsea op de deur klopt, zien we wel verder." Na enig gepeins: "Eigenlijk is dat ook een antwoord."

In de Turkse krant Habertürk had Hiddink al laten doorschemeren liever weer dagelijks op het trainingsveld te willen staan. "Dat is toch het leukste", liet Hiddink ook nu weten.

"Maar dat betekent niet dat ik nu al die switch wil maken. Ik wil niet de indruk wekken dat ik ontevreden ben in m'n huidige functie, want dat is niet zo. Ik werk met heel veel plezier bij Turkije, het liefst zou ik dagelijks met hen op het veld staan."

Dubbelfunctie

Chelsea zoekt een opvolger voor manager Carlo Ancelotti, die aan het eind van vorig seizoen moest vertrekken omdat hij naast alle prijzen greep. Hiddink fungeerde in het voorjaar van 2009 als interimmanager van Chelsea, terwijl hij ook bondscoach van Rusland was.

Een dubbelfunctie Turkije/Chelsea is nu niet opportuun, betoogde Hiddink. "De vorige keer was een uitzondering, omdat er een sterke band was tussen Rusland en Chelsea."

"Nu behoort dat niet tot de mogelijkheden. Laten we ons eerst maar eens focussen op de wedstrijd tegen België. Daar gaat het nu om."