AMSTERDAM - Marussia Virgin Racing heeft afscheid genomen van technisch directeur Nick Wirth. Het achterhoedeteam in de Formule 1 besloot daartoe naar aanleiding van tegenvallende resultaten dit seizoen.

In tegenstelling tot Team Lotus heeft Virgin veel moeite om zich te ontworstelen aan de achterzijde van de grid. Van enige vooruitgang is sinds het debuut van het team in 2010 dat wordt gesponsord door miljardair Richard Branson weinig sprake.

Wirth was sinds de oprichting met zijn bedrijf Wirth Reseach verbonden aan de renstal. Voor 2012 gaat Virgin opzoek naar een technologische samenwerking met een topformatie.

Zo zijn McLaren en Mercedes GP reeds benaderd voor het leveren van de motor, versnellingsbak, KERS-systeem en achterwielophanging.

Meer controle

De renstal van Timo Glock en Jerome d'Ambrosio bevestigde het nieuws tegenover Autosport. "Het team heeft besloten om meer controle te nemen over de te varen koers", aldus algemeen directeur Andy Webb.

"Ik denk dat deze stap ons een robuust fundament oplevert voor betere prestaties in de komende jaren. We kunnen met vertrouwen vooruitgang boeken."