AMSTERDAM - Rafael Nadal is doorgedrongen tot de halve finale van Roland Garros. De Spaanse nummer één van de wereld maakte in de kwartfinale korte metten met Robin Söderling. Nadal zette de Zweed in drie stets opzij: 6-4, 6-1, 7-6.

In de halve finale moet de vijfvoudig-winnaar van het toernooi het opnemen tegen Andy Murray, die op Suzanne Lenglen in drie sets afrekende met Juan Ignacio Chela: 7-6, 7-5, 6-2.

Nadal begon ijzersterk aan de partij op Philippe Chatrier en brak de onwennige Söderling direct twee keer.

Daarna kwam de nummer vijf van de plaatsingslijst beter in zijn spel begon zijn opslag te lopen, van een wederopstanding was echter geen sprake, waardoor de eerste set alsnog eenvoudig naar Nadal ging.

Tiebreak

In de tweede set was het opnieuw Nadal die het spel bepaalde. De Spanjaard liet zijn Zweedse opponent alle hoeken van de baan zien, waardoor deze de schijn wekte het op te geven.

Het derde bedrijf was een stuk aantrekkelijker. Söderling gaf meer partij, waardoor ook Nadal wat fouten begon te maken. Lang ging de set gelijk op, maar in de tiebreak bleek Nadal alsnog de sterkste.

Murray

Murray had het tegen Chela niet makkelijk. De Schot worstelde met zijn opslag en sloeg de ene na de andere onnodige fout, maar zijn vechtlust hield hem in de wedstrijd.

In de tweede set liet hij Chela terugkomen om uiteindelijk alsnog te winnen, in het derde bedrijf maakte Murray eindelijk het verschil. Hij is nu de eerste Brit die de laatste vier van de Franse Open bereikt sinds Tim Henman in 2004.

Lees alles over Rolland Garros op de special van NUsport

Nadal naar halve finale