AZ en Moens schikken kort geding

ALKMAAR - Het kort geding tussen voetbalvereniging AZ en oud-doelman Oscar Moens, dat dinsdag zou dienen, is afgeblazen. De keeper wilde in die rechtszaak het beslag dat de club op zijn ontslagvergoeding heeft gelegd ongedaan maken.

De zaak kwam volgens Moens' advocaat Pim de Vos tot een schikking nadat AZ een bankgarantie van ruim 750.000 euro afgaf ten gunste van de doelman. De bankgarantie omvat de ontbindingsvergoeding van 660.000 euro voor het contract dat Moens bij AZ had, aangevuld met kosten en rente.

De ontbindingsvergoeding is Moens eind september toegekend door de arbitragecommissie van de KNVB. AZ heeft die echter niet willen uitbetalen vanwege een nog lopend geschil met Moens over de betaling van premies loonbelasting en volksverzekeringen.

De premies moeten worden voldaan over het imagecontract dat Global Images Limited namens Moens in het verleden is aangegaan met AZ. De Alkmaarse club vindt dat Moens de wettelijke premies zelf moet betalen, maar de doelman meent dat hij recht heeft op de netto overeengekomen vergoeding van 1,5 miljoen euro op jaarbasis. Hij is afgelopen zomer in het gelijk gesteld door de arbitragecommissie van de KNVB.

AZ heeft daarop twee procedures aangespannen: een bij de rechtbank in Utrecht om de uitspraak van de arbitragecommissie te vernietigen en een bij de rechtbank in Den Haag om het geld van Moens te vorderen. Deze rechtszaken lopen nog.

Tip de redactie