Friesinger Duits sprintkampioene

BERLIJN - Anni Friesinger heeft dinsdag het nationaal kampioenschap sprint in Duitsland gewonnen. De schaatster won voor de eerste keer in haar loopbaan de gouden medaille. Pamela Zoellner pakte achter Friesinger de zilveren plak, Heike Hartmann werd in Berlijn derde.

Monique Garbrecht-Enfeldt, na de eerste dag tweede in het klassement, stopte het toernooi al na één dag. Ze richt zich op het wereldkampioenschap in het Japanse Nagano op 17 en 18 januari. Ze kampte lang met een knieblessure, maar lijkt op tijd hersteld om een rol van betekenis te kunnen spelen in Japan.

De titel in het allroundkampioenschap werd een prooi voor Claudia Pechstein. De twee toernooien werden gelijktijdig gehouden op de ijsbaan in Berlijn. De viervoudig olympisch kampioene won alle vier de afstanden. Daniela Anschütz werd tweede, Lucille Opitz derde.

Maandag twijfelde Pechstein nog over deelname aan de tweede dag. Maar met haar vier afstandzeges werd ze souverein kampioene. Over de afsluitende 5000 meter deed ze 7.16,54. Eerder snelde ze op de meter al naar 40.72, op de 1500 meter naar 2.01,81 en 4.12,11 op de 3000 meter.

Tip de redactie