AMSTERDAM - Diederik Boer is woensdag niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van een schorsing van zes wedstrijden De keeper maakte in het duel met VVV-Venlo afgelopen weekeinde een slaande beweging naar een ballenjongen.

Na vooronderzoek en een verklaring van Boer deed de bond een schikkingsvoorstel.

De aanklager is van mening dat Boer de belangen van het voetbal in het algemeen geschaad heeft.

Zwolle liep in het nacompetitieduel in Venlo op het nippertje promotie naar de eredivisie mis.

Boer zou de tik hebben uitgedeeld toen hij een bal niet snel genoeg terug kreeg. De jongen deed naar verluidt ook aangifte bij de politie.

Nu de keeper niet akkoord is gegaan, verschijnt hij na het weekeinde voor de tuchtcommissie.

Piqué

ADO Den Haag-speler Mitchell Piqué is door de tuchtcommissie vrijgesproken van het spelen van de bal met de hand dan wel de arm tijdens de met 5-1 verloren uitwedstrijd bij FC Groningen.

De aanklager wilde Piqué voor één duel schorsen, maar de tuchtcommissie oordeelde anders. Piqué kreeg een rode kaart bij een stand van 4-1. Zijn handsbal leverde de thuisploeg een strafschop op. Ondanks de 5-1 nederlaag plaatste toch ADO en niet Groningen zich in het play-offduel voor Europees voetbal.

In de strafschoppenserie - die noodzakelijk was omdat ADO de thuiswedstrijd met eveneens 5-1 gewonnen had - trokken de hofstedelingen aan het langste eind.