AMSTERDAM - De aandeelhoudersvergadering van RBC Roosendaal heeft dinsdagavond laat besloten het faillissement aan te vragen voor de eerstedivisionist.

De club laat weten er niet in te zijn geslaagd om voldoende financiële middelen aan te trekken om de forse schulden te saneren.

Het personeel van RBC is woensdagochtend geïnformeerd over het feit dat het faillissement naar verwachting op 7 juni wordt uitgesproken.

Het einde van de bijna 100 jaar oude club kwam in een stroomversnelling toen de gemeenteraad van Roosendaal maandagavond besloot om de club geen 1 miljoen euro te verschaffen om een akkoord te sluiten met de schuldeisers.

Almere City

De club staat 5,2 miljoen euro in de min, waaronder een hypotheek op het stadion van 3,5 miljoen euro. Het stadion wordt bij een definitief bankroet eigendom van de gemeente.

Het is nog niet duidelijk of Almere City FC komend seizoen in de Jupiler League de plek van RBC mag innemen. De KNVB maakte bekend dat de reglementen van de voetbalbond niet voorzien in het geval een club na afloop van de reguliere competitie de licentie kwijtraakt.

Als RBC de licentie definitief verliest, zal het bestuur betaald voetbal zich daarom over de zaak buigen en een beslissing nemen.

Beroep

De rechter moet nu het faillissement over de club uitspreken. De betrokken partijen kunnen binnen acht dagen na de uitspraak van de rechter nog beroep aantekenen. Tot die termijn verstreken is, houdt RBC de licentie.

Almere City FC degradeerde als nummer achttien onlangs naar de Topklasse en hoopt bij een faillissement van RBC toch in de Jupiler League te blijven.

Uit de hoogste amateurafdelingen wilde alleen zondagkampioen FC Oss promoveren. Algeheel landskampioen IJsselmeervogels zag daarvan af.