AMSTERDAM - Lotus Renault-teambaas Eric Boullier vindt dat Nick Heidfeld zich moet verbeteren. Na een sterke seizoensstart met onder meer een podiumplaats in Maleisië vallen de resultaten van de vervanger van Robert Kubica in de laatste races wat tegen.

De Duitser heeft vooral problemen in de kwalificaties, waar hij in zes races vijf keer onderdeed voor teamgenoot Vitaly Petrov. Daardoor worden zijn kansen op een goed resultaat in de race beperkt.

Bouillier zegt in gesprek met Autosport onomwonden dat het seizoen van Heidfeld 'niet goed genoeg' is. De Fransman stelt dat de ervaren coureur zich aan het begin van een raceweekeinde moet kunnen meten met de snelheid van Petrov.

Vertraging

"Geen idee wat hij er aan moet doen. Ik moet maar eens met hem gaan zitten om te begrijpen wat er speelt en wat zijn zorgen zijn."

"Hij moet vanaf de eerste vrije training op zijn minst op de snelheid van Vitaly zitten, maar het lijkt er op dat er altijd een vertraging is. Als je voor de kwalificatie niet optimaal voorbereid bent, kan je geen prestatie leveren.''

Zorgen

Boullier is wel te spreken over de vorm die Heidfeld op zondag toont. "Zijn tempo in de race is goed, heel goed. Maar het is duidelijk dat je meer kans hebt op een goed resultaat en punten als je verder vooraan start."

De Fransman maakt zich niet alleen zorgen over het kwalificatie-tempo van Heidfeld. In Monaco stonden beide auto's van de renstal ondanks hoge verwachtingen buiten de top tien.

"Als je eerste en derde staat op de grid, is er niets aan de hand. Maar wanneer je elfde en zestiende staat, begin ik me zorgen te maken.''