AMSTERDAM - Mercedes GP-teambaas Ross Brawn vindt een finale van het Formule 1-seizoen op 11 december 'totaal onacceptabel'. Die mening wordt gedeeld door de overige teambazen en is gecommuniceerd naar Bernie Ecclestone.

Formule 1-baas Ecclestone overweegt om de debuterende Indiase Grand Prix te verschuiven om zo ruimte te maken voor een terugkeer van de begin dit seizoen geannuleerde Grand Prix van Bahrein. De Engelsman zegt dat een slotrace op 4 december om logistieke redenen niet mogelijk is.

Brawn is eveneens tegen een race op 4 december en gelooft dat de teams in de problemen komen als het seizoen steeds maar wordt opgerekt.

Geen vakantie

"Het wordt teveel", liet Brawn aan Autosport weten. "Onze jongens zijn sinds januari aan het werk. We hebben geen testteam meer, dus moeten ze de gehele voorbereiding meedraaien. Dan vragen wij ze om door te werken tot in december, wat betekent dat er geen tijd voor vakantie is voor Kerst. In januari moeten ze dan weer beginnen."

"Persoonlijk vind ik het onacceptabel en dat hebben we dan ook tegen Bernie gezegd. Hij is op de hoogte van onze mening. Als we hier mee doorgaan komen we in de problemen. We kunnen niet van onze mensen verwachten dat ze zo lang doorwerken."

Afwachten

Brawn zegt dat de teams moeten afwachten wat er met Bahrein gebeurt voor ze verdere actie ondernemen. "We hebben de mogelijkheid om onze mening te geven. Ik denk dat we moeten wachten hoe de kwestie Bahrein afloopt."

De deadline voor een besluit over de Grand Prix van Bahrein is vrijdag. De race werd eerder afgeblazen vanwege forse bevolkingsoproer in het land. De rust lijkt inmiddels wedergekeerd.