AMSTERDAM - Niki Terpstra kan zich de komende maand volledig gaan richten op de Tour de France. De Nederlandse wielrenner is door zijn ploeg QuickStep opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk en hoeft geen andere grote wedstrijden te rijden.

"Ik doe voordat de Tour begint alleen nog mee in de Ster-ZLM Toer en ik kom natuurlijk in actie op het NK", laat Terpstra dinsdag aan NUsport weten.

De aanvallend ingestelde coureur is niet verrast door zijn opname in de Tourselectie. "Ik ging er natuurlijk al wel vanuit, maar toch is het fijn om nu zeker te weten dat je erbij zit. Dan kan ik me goed voorbereiden."

Dagzege

Ook zijn rol binnen de ploeg stond alvast. Terpstra zal voornamelijk kopman Tom Boonen moeten ondersteunen en hoopt daarnaast mee te kunnen strijden om een dagzege.

"Ik heb nog niet een specifieke etappe in gedachten", blikt Terpstra vooruit. "Zo goed heb ik me nog niet in het parcours verdiept. Maar ik probeer ook altijd wel voor een dagzege te gaan. Dat wordt de laatste jaren alleen wel steeds lastiger."