AMSTERDAM - Sergio Perez is ontslagen uit het ziekenhuis. De Mexicaans Sauber-coureur crashte zaterdag zwaar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Hierbij liep hij een hersenschudding en een gekneusde dij op.

Perez verloor tijdens het aanremmen van de Nouvelle Chicane, bij het uitkomen van de tunnel in het stratencircuit van Monte Carlo, de controle over zijn wagen. Nadat hij eerst rechts de vangrail raakte, knalde hij enkele meters verder in de barrières.

De kwalificatiesessie werd kort stilgelegd om de doktoren de Mexicaan uit de auto te laten halen. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht en kon niet deelnemen aan de race.

"Ik voel me prima. Ik heb een beetje pijn in mijn been en nek, maar dit is spierpijn waar ik me geen zorgen over hoef te maken. Ik ben blij dat ik gezond ben en kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen."

Stukken kwijt

Perez kan zich van het ongeluk niet veel meer herinneren. "Ik weet nog dat ik aan 'Q3' begon en ik herinner met sommige dingen van de crash, maar tot nu toe mis ik wat er gebeurde na de eerste impact en het moment dat ze me kwamen helpen. Ik weet niet wat de crash heeft veroorzaakt."

De volgende Grand Prix wordt verreden in Canada. Perez gaat er vanuit dat hij erbij is. "Ik ben er vrij zeker van dat ik kan rijden in Montréal."