Baan per direct weg bij Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord en technisch directeur Rob Baan zijn maandag met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. Trainer Bert van Marwijk vertrekt aan het eind van het seizoen af in Rotterdam.

Feyenoord bracht het nieuws over het plotselinge vertrek van Baan op zijn website naar buiten. “De reden van het afscheid is onder meer dat we van inzicht verschillen over het gevoerde voetbaltechnische beleid en hierin voor de toekomst te weinig vertrouwen binnen de organisatie aanwezig is”, lichtte voorzitter Jorien van den Herik het besluit toe. “We onderhandelen nu met Jan Reker als zijn vertegenwoordiger over de voorwaarden waaronder we dat zullen doen”.

Van Marwijk zei in een reactie zijn uiterste best te blijven doen in de tweede competitiehelft. Na afloop daarvan is hij sowieso de langstzittende trainer van Feyenoord in het betaald voetbal. ”Ik blijf maximaal gemotiveerd om dit elftal zo hoog mogelijk te laten eindigen. Ik ken als geen ander de prestatienorm van Feyenoord”, zei Van Marwijk. “En daarna ga ik elders een nieuwe uitdaging aan”.

Van den Herik sprak maandag met Rob Baan in tegenwoordigheid van zijn medebestuurslid Willem Scholten en met trainer Bert van Marwijk in aanwezigheid van manager Jan D. Swart. Feyenoord hoopt binnen afzienbare tijd een nieuwe technisch manager aan te trekken en voor het nieuwe seizoen 2004-2005 een vervanger voor Van Marwijk te benoemen. De gesprekken met kandidaten zullen zo spoedig mogelijk beginnen.

Tip de redactie