Kim Staelens scheurt kruisband

DARMSTADT - Kim Staelens heeft maandagavond in de oefenwedstrijd van de Nederlandse volleybalsters tegen Duitsland de voorste kruisband in de linkerknie gescheurd. De 21-jarige spelverdeelster van Oranje is daarmee zeker een halfjaar uitgeschakeld.

Het gewricht van Staelens zal dinsdag in België nader worden onderzocht. De speelster van USC Münster mist nu sowieso het belangrijke olympische kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan. Bondscoach Angelo Frigoni heeft voor dat toernooi een voorlopige selectie van achttien speelsters gemaakt, van wie er twaalf mogen deelnemen in Azerbeidzjan.

Na het wegvallen van Staelens heeft de Italiaan nu nog maar één spelverdeelster over, de pas 19-jarige Suzanne Freriks. De reglementen staan het niet toe dat Frigoni nog een andere spelverdeelster oproept. Staelens landde maandagavond verkeerd bij een sprongset-up. Bij het neerkomen verdraaide ze de knie.

Wrang genoeg heeft haar zus Chaïne Staelens net dit jaar weer haar rentree kunnen maken na 2,5 jaar blessureleed. Ook bij haar was het een knie die dwars lag. Chaïne Staelens, een aanvalster, onderging drie operaties aan het gewricht. Zij maakt nu weer deel uit van de selectie van Oranje.

De volleybalsters wonnen de oefeninterland maandag overigens nog wel, met 3-1 (16-25 25-18 25-16 25-23). Dinsdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar, dan in Heidelberg.

NUwerk

Tip de redactie