HOENDERLOO - Michel Vorm vertrekt maandag niet met het Nederlands elftal naar Zuid-Amerika voor de oefenwedstrijden tegen Brazilië (4 juni) en Uruguay (8 juni).

De keeper van FC Utrecht heeft vrijdag op een training van Oranje in Hoenderloo twee botjes van zijn rechterhand gebroken.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) opgeroepen als zijn vervanger.

De keuzeheer van Oranje kon ook al geen beroep doen op doelman Maarten Stekelenburg, die tijdens een training van Ajax een duim brak. De twee andere keepers in de selectie zijn Tim Krul (Newcastle United) en Jasper Cillessen (NEC).

Gehavende selectie

Van Marwijk vertrekt met een gehavende selectie richting Zuid-Amerika. Hij mist ook de geblesseerde aanvoerder Mark van Bommel, Rafael van der Vaart, Theo Janssen en Jeremain Lens. Demy de Zeeuw liet deze week weten dat hij oververmoeid was.

Over de inzetbaarheid van Wesley Sneijder bestaat nog enige twijfel. De spelmaker van Internazionale kampte eerder deze week met een blessure aan een bovenbeen. Hij wil zondag op tijd fit zijn voor de Italiaanse bekerfinale tegen Palermo.

Joris Mathijsen (Hamburger SV) trainde afgelopen week in Hoenderloo nog niet volledig met zijn ploeggenoten mee. Hij is nog maar net hersteld van een enkelblessure, die hem bijna twee maanden aan de kant hield.