Baggio stopt in 2004

ROME - Roberto Baggio beëindigt komend jaar zijn loopbaan. De Italiaan, in 1993 verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, wordt in februari 37 en vindt het dan mooi geweest. Baggio kondigde zijn aanstaande vertrek aan in een interview met radiozender Teletutto.

Bij Brescia, de club waar hij sinds 2000 onder contract staat, zal de aanvaller zijn loopbaan afsluiten. Met Italië deed hij mee aan drie WK's (1990, 1994 en 1998). Hij speelde 55 interlands, waarin hij 27 keer scoorde. Baggio voetbalde binnen de landsgrenzen verder voor Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna en Internazionale.

Wat hij in de toekomst gaat doen, kan Baggio nog niet zeggen. "Ik zal er eerst aan moeten wennen dat ik niet meer speel. Maar ik zal echt wel weer iets vinden. Helaas moet ik stoppen, mijn loopbaan is altijd gekenmerkt geweest door blessures. Met die gezondheidsproblemen kan ik op mijn leeftijd steeds minder goed omgaan."

De speler die mede bekend werd door zijn paardenstaart, staat in de Serie A op de grens van 200 doelpunten. Hij heeft er nog vier nodig, die treffers hoopt hij in de tweede seizoenshelft nog bij te schrijven.

Tip de redactie