PSV scout geen oudere spelers meer

AMSTERDAM - PSV is van plan zich in de toekomst alleen nog te richten op het scouten van spelers in de categorie tot twintig jaar. Voor oudere spelers doen de Eindhovenaren geen moeite meer. "Er komen straks zoveel van dergelijke spelers vrij op de transfermarkt dat zij toch wel op je afkomen", aldus PSV-voorzitter Harry van Raaij zaterdag op Radio 1.

"Dus hoef je niet zoveel energie in scouting van zulke spelers te steken. Spelers die niet op clubs als PSV afkomen kun je toch niet betalen", vervolgde Van Raaij tijdens het traditionele drie uur durende diner van de voorzitters van PSV, Ajax (John Jaakke) en Feyenoord (Jorien van den Herik).

"Vroeger kon je iedere speler van ons kaliber clubs bij een andere club kwijt. Die zekerheid is weggevaagd. Alleen de topclubs betalen nog prijzen voor transfers. Ik heb dat niet kunnen voorzien. Daarom moet je nu fundamenteel anders denken over scouting en transfers. Vroegen zeiden we als we een beetje twijfelden over een speler: neem 'm er maar bij, als het niks wordt bij ons kunnen we hem altijd wel ergens kwijt. Dat is niet meer."

Tip de redactie