EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven presenteert woensdagochtend een plan om PSV te helpen bij de financiële problemen.

Fractievoorzitters en fractiespecialisten van alle partijen in de Eindhovense gemeenteraad zijn dinsdagmiddag onder strikte geheimhouding tot woensdagmiddag geïnformeerd.

Dit melden bronnen op het stadhuis. Officieel doet de gemeente nog geen enkele mededeling.

Het college heeft afgelopen maanden alle mogelijkheden geïnventariseerd en een scenario uitgewerkt. Meest genoemd tot dusver is een garantstelling.

Gevoelig

Financiële hulp aan PSV ligt gevoelig binnen de coalitie in Eindhoven. ''De gemeente subsidieert professionele topsport niet’’, staat in het coalitieakkoord van PvdA, VVD, GroenLinks en D66.

Bij een eventuele garantstelling moeten de risico’s voor de gemeente beheersbaar zijn en worden voorwaarden gesteld voor maatschappelijke inzet van PSV in de stad, zo valt af te leiden uit de afspraken die nog zijn gebaseerd op de verwachting dat het PSV-stadion moest worden uitgebreid voor het WK Voetbal in Nederland.

17,5 miljoen verlies

PSV leed in het seizoen 2009-2010 17,5 miljoen euro verlies en kan door de derde plek in de eindstand van eredivisie ook volgend jaar niet rekenen op inkomsten uit de lucratieve Champions League.