AMSTERDAM - De KNVB heeft 7901 kaarten verkocht aan Engelsen voor de voetbalwedstrijd Nederland - Engeland woensdag in de Arena in Amsterdam.

Er was in Engeland veel meer vraag naar kaarten, aldus een woordvoerster van de voetbalbond, maar dit was het maximum dat de KNVB aan de Engelsen mocht verkopen.

De Amsterdamse politie verwacht geen problemen met de Engelse voetbalsupporters. "Het is een vriendschappelijke wedstrijd. Daarbij zijn doorgaans geen moeilijkheden te verwachten", aldus een woordvoerster.

De politie zet voor de wedstrijd circa 250 agenten in. Overdag zal zij met de gebruikelijke inzet aanwezig zijn in de stad.

Aanlegplaatsen

De politie in Rotterdam houdt sinds maandag de aanlegplaatsen van de veerboten uit Engeland scherp in de gaten. Volgens een woordvoerder zijn inmiddels enkele tientallen voetballiefhebbers per boot aangekomen. Problemen hebben zich volgens hem nog niet voorgedaan. De veerboten leggen aan in Europoort en Hoek van Holland.

Hoeveel voetbalfans via Schiphol zullen reizen is onduidelijk. "Er zijn geen extra chartervluchten voor voetbalfans geboekt", aldus een woordvoerster van de luchthaven. De supporters die per vliegtuig reizen komen met lijnvluchten naar Nederland. Dit betekent dat ze opgaan in de massa van de overige passagiers.

/SPORTOranje ontspannen onder nieuwe leiding