AMSTERDAM - Theo Janssen speelt vanaf volgend seizoen voor Ajax. De Arnhemmer tekent deze week in Amsterdam een contract dat hem voor twee jaar aan de kersverse landskampioen verbindt.

Dat meldt de Telegraaf. De middenvelder onderhandelt maandag in de Arena nog over enkele details in zijn contract.

Ajax betaalde FC Twente reeds de gelimiteerde afkoopsom van ruim drie miljoen euro. Janssen bevestigde zaterdag al tegenover NUsport dat hij de medische keuring goed heeft doorstaan.

"Het is een sportieve en financiële verbetering waarbij ik in beeld blijf voor het EK waar ik heel erg graag wil bijzijn. Als je naar het buitenland gaat, moet je nog maar zien of je in beeld blijft bij de bondscoach", liet hij in datzelfde interview optekenen.

Amerika

Het is nog niet bekend wanneer Janssen wordt gepresenteerd in Amsterdam. Trainer Frank de Boer verblijft op dit moment met zijn selectie in de Verenigde Staten, waar zondag een oefenduel met DC United (1-2) winnend werd afgesloten.

De eerste officiële wedstrijd die Janssen in het shirt van Ajax zal spelen is het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen zijn oude club FC Twente.