LONDEN - Chelsea heeft coach Carlo Ancelotti ontslagen. Dat heeft de club zondagavond bekend gemaakt. De Italiaanse coach won dit seizoen geen prijzen met de club.

Chelsea eindigde in de Premier League als tweede, achter Manchester United. In alle (inter)nationale bekertoernooien was er een relatief vroege uitschakeling.

Ancelotti was bezig aan zijn tweede jaar bij Chelsea. Hij volgde bij de club in 2009 Guus Hiddink op. In zijn debuutjaar won hij meteen de titel van Engeland en de FA Cup.

Daarvoor werkte Ancelotti jarenlang bj AC Milan. Bij de Italiaanse club, waar hij ook als speler actief was, won hij onder meer de Champions League.

Ancelotti kon zondag vertrekken na de nederlaag (1-0) bij Everton in het slotduel van de Premier League.

'Goed overleg'

''Chelsea bevestigt dat de partijen in goed overleg hebben besloten uit elkaar te gaan'', luidde het enkele uren later in een verklaring.

Volgens Chelsea heeft Ancelotti op Stamford Bridge veel goed werk verricht. ''Zijn prestaties in het eerste seizoen waren geweldig."

"Dat neemt niet weg dat de resultaten de laatste tijd achterblijven bij de verwachtingen. Daarom is het wenselijk uit elkaar te gaan."

"Chelsea gaat zich richten op de nabije toekomst en hoopt daarvoor op korte termijn de juiste coach te vinden.''

Niet onverwacht

Het vertrek van Ancelotti uit Londen komt niet onverwacht. Enkele dagen geleden zei de oud-international al er wel mee te kunnen leven als hij zou moeten vertrekken.

''Mij zie je dan niet in tranen. Ik blijf in alle gevallen positieve herinneringen aan deze club bewaren."

"Bij mijn komst naar Engeland twee jaar geleden had ik nooit verwacht de nationale titel en beker te winnen. Wat dat betreft kan het niet meer kapot.''