AMSTERDAM - Guus Hiddink heeft zich bereid verklaard om als klankbord te fungeren voor de directie van PSV.

De bondscoach van Turkije ambieert geen formele functie bij de nummer drie van het afgelopen eredivisieseizoen, zo deelde hij dinsdag mee aan PSV’s algemeen directeur Tiny Sanders.

“Guus heeft duidelijk gemaakt en ook laten merken dat zijn hart nog steeds bij PSV ligt. Hij is nog steeds zeer positief geïnteresseerd in de club”, zegt Sanders in het Eindhovens Dagblad. “Dit gesprek is ons zo goed bevallen, dat we hebben afgesproken om het vaker te doen.”

Geen regelmaat

Als PSV daaraan behoefte heeft, wil Hiddink zo nu en dan ‘spiegelen’ met de clubleiding. “Er zal geen sprake zijn van regelmaat, omdat Guus de komende tijd nog té actief is met zijn werkzaamheden voor de Turkse bond”, meldt Sanders.

“De toezeggingen die Guus nu gedaan heeft, zijn op dit moment het maximaal haalbare voor PSV. Het is heel erg prettig voor de club dat zo iemand bereid is om regelmatig met ons van gedachten te wisselen.”

Vorige maand bevestigde Hiddink dat ook Ajax hem benaderde voor een functie. De Achterhoeker zei toen de boot voorlopig af te houden.

Cruciale interland

Hiddink speelt over twee weken met Turkije een belangrijke interland in de EK-voorronde tegen België.

Beide landen lijken te strijden om de tweede plaats in poule A, achter het ongenaakbare Duitsland.