AMSTERDAM - Fred Rutten is wat de clubleiding van PSV betreft ook volgend seizoen trainer van de Eindhovense club. Dat bevestigt algemeen directeur Tiny Sanders dinsdag op de clubsite.

De positie van de oefenmeester stond onder druk nadat PSV de eredivisie zondag afsloot op de derde plaats.

Na het duel met FC Groningen (0-0) wilde Rutten zich niet uitspreken over zijn toekomst.

Sanders verschaft duidelijkheid. “PSV doet altijd aan beleid op lange termijn en probeert te voorkomen om dat te doen op basis van incidenten en emotie.”

Wel houdt Sanders enigszins een slag om de arm door te verwijzen naar wat de trainer zelf wil. ''Wij vinden dat Rutten zijn contract moet voortzetten en net zo belangrijk is dat Fred zelf vertrouwen heeft.''

Dat laatste lijkt het geval, getuige de reactie van Rutten. ''Het is goed dat er nu publiekelijk duidelijkheid is'', stelt hij. “Ik had al een aantal keer aangegeven dat de situatie, ten aanzien van de toekomst, voor mij en voor de directie van PSV helder was. Nu is dat ook zo naar buiten uitgesproken. Dat is goed'', aldus de coach.

Kritisch

Directeur Sanders is kritisch op de spelersgroep en niet op de trainer. ''Wij zijn het met ons publiek eens dat er bij de spelers het afgelopen seizoen een gebrek aan beleving en passie was.''

''We hebben op de laatste dag niet meer meegestreden om de titel, dus wat ook bij de supporters overheerst is teleurstelling. Als je dan ook nog geen tweede wordt, komt het hard aan. Maar je moet voorkomen om op emotie beleid te maken.”

Cocu

Het contract van Rutten met PSV loopt door tot medio 2012. Ook de assistenten Erik ten Hag en Phillip Cocu blijven aan.

Sanders laat verder weten dat het PSV aan scorend vermogen ontbrak. Er is ondanks de financiële problemen ruimte voor enkele versterkingen. ''We zullen doelgericht zoeken naar aanvullingen in de spelersgroep.”