Manchester United kampioen van Engeland

AMSTERDAM - Manchester United is zaterdag voor de negentiende keer in de clubgeschiedenis kampioen van Engeland geworden. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson wist voorafgaand aan het duel bij Blackburn Rovers dat het genoeg had aan een gelijkspel, en dat kwam er ook: 1-1.

Manchester United, met Tomasz Kuszczak als vervanger van de licht geblesseerde Edwin van der Sar in het doel, had de grootst mogelijke moeite om het broodnodige punt in de wacht te slepen.

De 'Mancunians' oogden nerveus op Ewood Park en kwamen na twintig minuten op achterstand door een doelpunt van oud-Feyenoorder Brett Emerton.

Vooral Kuszczak liet met enige regelmaat steken vallen, waardoor Blackburn zomaar uit had kunnen lopen. De 1-0 bleef echter op het bord tot aan de rust.

Strafschop

Pas na de pauze ging United iets nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Daar was echter een strafschop voor nodig. Scheidsrechter Phil Dowd twijfelde lang, maar legde de bal uiteindelijk toch op de stip. Wayne Rooney wist wel raad met dit buitenkansje.

In het vervolg van het duel leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt. Manchester United speelde de bal rustig achterin rond tot dat de arbiter een einde aan de wedstrijd maakte.

Record

Met de negentiende landstitel gaan de 'Red Devils' alleen aan kop op de all-time ranglijst van de Premier League. Tot aan dit moment deelden ze die positie met Liverpool dat achttien keer kampioen werd.

Manchester United kampioen

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

NUwerk

Tip de redactie