Opnieuw wereldbekerzege turner Zonderland

MOSKOU - Turner Epke Zonderland heeft zaterdag in Moskou zijn elfde wereldbekerzege aan de rekstok geboekt. De Fries behaalde een buitengewoon hoge score van 16,050 en liet daarmee de Kroaat Marijo Moznik (15,800) en de Oekraïner Mikola Koeksenkov (14,550) achter zich.

Het was de tweede wereldbekerwedstrijd voor toestelspecialisten van dit seizoen. Zonderland, de regerend Europees kampioen, had de eerste in Parijs ook al gewonnen.

Op brug eindigde Zonderland als vierde met een score van 14,900. Slechts de beste vier turners per toestel kwamen op de finaledag in actie.

Jeffrey Wammes

Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder pakten brons in Moskou. Wammes deed dat op vloer, Van Gelder uiteraard op ringen.

Wammes kwam op vloer tot een score van 14,250 punten. Dat was niet genoeg om de Fransman Thomas Bouhail te verontrusten: 15,200. De Griek Eleftherios Kosmidis, de regerend wereldkampioen, eindigde als tweede met 14,500 punten.

Yuri van Gelder

Van Gelder bereikte aan de ringen een score van 15,450 en pakte daarmee, net als Wammes, zijn eerste medaille bij een World Cup nieuwe stijl. In de nu gehanteerde opzet komen slechts de beste vier turners per toestel na de kwalificaties terug voor de finale.

De Rus Konstantin Ploezjnikov won met 15,775, voor zijn landgenoot Aleksandr Balandin: 15,725. Epke Zonderland komt nog in actie in de finales op brug en rek.

NUwerk

Tip de redactie