Volendam en Den Bosch verder in play-offs

VOLENDAM/DEVENTER - FC Volendam en FC Den Bosch gaan verder in de strijd voor een ticket in de eredivisie. FC Volendam schakelde vrijdagavond voor eigen publiek in de eerste ronde van de play-offs MVV uit door ook het tweede duel te winnen.

In Volendam werd het 2-0. Het uitduel had Volendam met 3-2 gewonnen. In de volgende ronde stuit FC Volendam op eredivisionist VVV-Venlo.

FC Den Bosch won ook voor de tweede keer. Na de 1-0 in eigen stadion werd Go Ahead Eagles vrijdagavond in Deventer met 2-1 verslagen.

In de tweede ronde neemt FC Den Bosch het op tegen de nummer zestien van de eredivisie. Die opponent wordt pas zondag bekend als de laatste speelronde van de eredivisie op het programma staat.

Platje

Melvin Platje was vrijdag opnieuw belangrijk voor FC Volendam.

De naar NEC vertrekkende spits, in het eerste duel met MVV in Maastricht al goed voor twee treffers, nam vrijdagavond na ruim een uur de Volendamse 1-0 voor zijn rekening.

Platje rondde een counter die naar buitenspel riekte prima af. Doelman Job Bulters en Brenny Evers protesteerden zo heftig aan Limburgse kant dat ze geel kregen.

MVV was in die fase veel sterker, maar zocht vergeefs naar een treffer. Dertien minuten voor het einde zorgde Platje ook voor de 2-0 en was het duel gelopen.

Den Bosch

FC Den Bosch begon in Deventer ook goed aan het duel. Na een half uur zorgde Paco van Moorsel al voor een steuntje in de rug door koppend de 0-1 aan te tekenen.

Toen Istvan Bakx er in de tweede helft 0-2 van maakte, was de beslissing gevallen.

Pedro zorgde nog wel voor de 1-2, waarna Go Ahead nog 22 minuten vergeefs jacht maakte op meer doelpunten.

NUwerk

Tip de redactie