Ajax zonder El Hamdaoui tegen FC Twente

AMSTERDAM - Trainer Frank de Boer van Ajax kan zondag tijdens de beslissende wedstrijd om de landstitel tegen FC Twente niet over Mounir El Hamdaoui beschikken. De spits ontbrak vrijdag opnieuw op de groepstraining van de club uit Amsterdam.

''Hij is er al twee weken niet bij'', zei De Boer over zijn aan een hamstring geblesseerde aanvaller. ''Dan wordt het inderdaad een heel moeilijk verhaal.''

Toby Alderweireld en Gregory van der Wiel zijn inmiddels wel weer volledig fit. De geblesseerde Maarten Stekelenburg en Rasmus Lindgren richten zich op het komende seizoen.

Ajax wint alleen de landstitel als het zondag FC Twente verslaat.

Blessure Onyewu

Trainer Michel Preud'homme van de Tukkers heeft een vrijwel volledig fitte selectie tot zijn beschikking voor de kampioenswedstrijd zondag tegen Ajax.

Alleen de Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu is waarschijnlijk niet inzetbaar, vanwege een buikspierblessure. Onyewu heeft normaal gesproken geen basisplaats in het elftal van Preud'homme.

Luuk de Jong, Theo Janssen en Roberto Rosales trainden vrijdag weer voluit mee bij de Tukkers. Deze drie basiskrachten hadden eerder in de week nog last van lichte blessures.

Nicky Kuiper

Nicky Kuiper maakt ook deel uit van de selectie. Preud'homme vindt dat de door veel tegenslag geplaagde verdediger erbij hoort te zijn. Het is uitgesloten dat hij in actie komt.

Momenteel revalideert Kuiper van een zware knieblessure, die hij tijdens de winterstop opliep. Het was zijn derde zware kwetsuur binnen een jaar. De back wordt niet eerder dan begin volgend jaar weer op het veld verwacht.

Preud'homme: ''Nicky heeft heel veel pech gehad. Toch zijn we niet vergeten dat hij ook heeft bijgedragen aan dit succesvolle seizoen. Op deze manier willen we dat laten blijken.''

Lees alles over de titelstrijd op de special van NUsport

Ajax en Twente op weg naar slotduel

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

NUwerk

Tip de redactie