Laatste niet-Chinese uitgeschakeld bij WK tafeltennis

ROTTERDAM - In de kwartfinales van de wereldkampioenschappen tafeltennis in Rotterdam is vrijdagmiddag ook de laatste vrouw zonder Chinees paspoort uitgeschakeld. 

Feng Tianwei uit Singapore had tegen de als derde geplaatste Ding Ning geen enkele kans: 0-4. De overige zes speelsters bij de laatste acht kwamen ook uit China.

In de halve finales speelt Li Xiaoxia tegen Fan Yang en Ding Ning tegen Liu Shiwen. Liu Shiwen won verrassend met 4-0 van de nummer twee van de wereld, Guo Yan.

Laatstgenoemde was donderdag verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse speelster Li Jie. De oranje-tafeltennisster is opgegroeid in China.

In de achtste finales van de vrouwen stond slechts één vrouw van wie de wieg niet in China stond: Viktoria Pavlovitsj uit Wit-Rusland.

Bij de mannen plaatsten vijf 'echte' Europeanen zich voor de achtste finales.

Gemengd dubbelspel

De Chinese spelers Zhang Chao en Cao Zhen hebben vrijdag in Rotterdam de wereldtitel tafeltennis in het gemengddubbelspel veroverd. Zij versloegen in de finale hun landgenoten Hao Shuai en Mu Zi in vijf games: 11-7 11-7 11-9 9-11 11-8.

Het was de eerste wereldtitel die deze week in Rotterdam werd vergeven. De overige finales staan zaterdag en zondag op het programma.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie