Bulls naar volgende ronde NBA-play-offs

ATLANTA - De Chicago Bulls hebben ten koste van de Atlanta Hawks de volgende ronde van de play-offs in de NBA bereikt. De ploeg won donderdag (plaatselijke tijd) de zesde wedstrijd met 93-73 en besliste de best-of-seven series met 4-2.

Het is voor het eerst in dertien jaar dat de Bulls zich voor de finale van de Eastern Conference plaatsen. In dat jaar leidde Michael Jordan het team naar de zesde NBA-titel.

In de strijd om een plek in de finale moeten de Bulls het nu opnemen tegen Miami Heat. De eerste wedstrijd is zondag in Chicago.

Carlos Boozer was topscorer bij de Bulls met 23 punten en 10 rebounds. MVP Derrick Rose, de meest waardevolle speler van dit seizoen in de NBA, voegde er 19 punten en 12 assists aan toe.

Niet verrast

Rose had al gerekend op het bereiken van de volgende fase. ''Ik ben niet verrast over waar wij nu staan. We weten dat we op dit moment naar iets speciaals aan het toewerken zijn'', zei hij na afloop.

Volgens de sterspeler zat het vanaf het begin van dit seizoen al goed. ''Toen we bij elkaar kwamen voor het trainingskamp wisten we al dat het speciaal kon worden. We waren er klaar voor om er tegen aan te gaan en maakten ons niet druk om de statistieken. We wilden alleen elke avond winnen.''

De Bulls namen donderdag al snel een voorsprong van tien punten en kwamen nooit in de problemen. Rose keek al uit naar de confrontatie met het sterrenteam van de Heat met LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh.

''Het zullen geweldige wedstrijden worden. Ik vind het prima dat wij daarbij als underdog worden gezien.''

In het nieuwe magazine van NUsport staat een portret over Derrick Rose. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie