Nederlands tafeltennisduo niet verder dan achtste finales WK

ROTTERDAM - De Nederlandse tafeltennissters Li Jiao en Li Jie zijn donderdag bij de wereldkampioenschappen in Rotterdam uitgeschakeld in de achtste finales van het dubbelspel.

Het duo was niet opgewassen tegen de nummer twee en drie van de wereld, Guo Yan en Ding Ning uit China: 1-4 (2-11 2-11 3-11 11-8 6-11).

De Nederlandse speelsters spraken na de afstraffing vol respect over hun opponenten. Vooral Guo Yan, de volgende tegenstandster van Li Jie in het enkelspel, speelde bijkans buitenaards, vonden ze.

"Guo Yan maakte bijna geen enkele fout", vertelde Li Jie na afloop. "En zij is zò snel en slaat zò hard."

Progressie

Volgens Li Jiao heeft Guo Yan de afgelopen twee jaar fikse progressie geboekt. Ze is veel sterker geworden en beheerst het spelletje tot in de finesses. In de eerste drie games sprokkelde het oranje-koppel slechts zeven punten bijeen.

"Wat we toen dachten? Helemaal niks. We waren in shock", zei Li Jiao. Haar jongere collega voegde daaraan toe: "Dit is pas écht tafeltennis. Er was zo'n groot verschil met ons. Echt niet normaal."

Li Jie speelt over enkele uren opnieuw tegen Guo Yan. Woensdagavond had de Arnhemse nog gezegd dat zij hoopte een kansje te maken op een stunt. Na de afstraffing in het dubbelspel stelde ze haar verwachtingen naar beneden bij: "Ik hoop een game te winnen."

NUwerk

Tip de redactie