Maradona luistert opening nieuwe stadion Grozni op

AMSTERDAM - De Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov loodste woensdag in Grozni met vier assists een ploeg van Russische spelers langs een team bestaande uit voormalige wereldtoppers. De lokale helden zegevierden met 5-2.

De oefenwedstrijd van veertig minuten vond plaats om de opening van het nieuwe stadion van Terek Grozni, de club waar Kadirov de voorzittershamer hanteert, luister bij te zetten.

Het onderkomen met een capaciteit van dertigduizend heet Akhmad Kadirov, de naam van de vermoorde vader van de huidige president.

Onder anderen Diego Maradona, Franco Baresi, Steve McManaman, Fabien Barthez en Luis Figo accepteerden een invitatie om langs te komen, Zinedine Zidane weigerde.

Geen gage

Kadirov was er veel aan gelegen de legendarische vedetten te verslaan nadat hij twee maanden terug een demonstratieduel met de Braziliaanse wereldkampioenen van 2002 verloor.

In de beginfase werd zijn team echter van het kastje naar de muur getikt. Pas bij een 2-0 voorsprong namen de sterren, die naar eigen zeggen geen gage kregen voor hun komst, gas terug.

Nieuwe onderkomen

Kadirov werd nauwelijks aangepakt en ontpopte zich met de ene na de andere pass tot de spelmaker van het lokale team. Met de 5-2 kwamen de vedetten nog goed weg.

Grozni wil in het nieuwe onderkomen de strijd aanbinden met de Russische grootmachten. Momenteel bezet de door Ruud Gullit gecoachte ploeg de dertiende plaats in de competitie.

Kadirov verslaat Maradona en consorten

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie