Nadal komt met schrik vrij in Rome

AMSTERDAM – Rafael Nadal is woensdag in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Rome met de schrik vrijgekomen. De nummer één van de wereld had het twee sets uitermate lastig tegen Paolo Lorenzi, maar trok uiteindelijk in drie sets aan het langste eind: 6-7 (5), 6-4 en 6-0.

Nadal maakte op de winderige baan veel fouten en daar profiteerde Lorenzi van. De Italiaanse nummer 148 van de wereld pakte in een tiebreak zelfs de eerste set.

Daarmee kreeg hij het thuispubliek op de banken en leek een sensatie in de maak.

De eerste game van de tweede set leverde Lorenzi gelijk zijn opslag in, maar hij bleef strijden en in het zesde spel wist hij terug te breken. Er ontspon zich daarna een mooi gevecht, waarin Nadal uiteindelijk aan het langste eind trok.

Hij won het tweede bedrijf met 6-4 en stoomde in de laatste set door. De Spanjaard gunde Lorenzi daarin geen game meer.

Nadal treft in de derde ronde de winnaar van het duel tussen Feliciano Lopez en Philipp Kohlschreiber.

Djokovic

Novak Djokovic had aan twee sets voldoende om zich toegang te verschaffen tot de derde ronde. De Serviër maakte in de hoofdstad van Italië korte metten met de Pool Lukasz Kubot: 6-0, 6-3.

Djokovic zette zijn zegereeks voort met de 33ste overwinning op rij. De huidige nummer twee van de ranglijst kan bij winst in het toernooi in Rome de nieuwe nummer één van de wereldranglijst worden, mits Nadal in dat geval niet de halve finale haalt.

De Serviër won afgelopen zondag nog het Masters-toernooi in Madrid. Eerder dit jaar won Djokovic onder meer de Australian Open en de Masters-toernooien van Indian Wells en Miami.

Kubot kreeg in de tiende game een staande ovatie van het Romeinse publiek, nadat hij voor de eerste maal op het scorebord was verschenen.

In de derde ronde treft Djokovic de Zwitser Stanislas Wawrinka, die met 6-1, 3-6 en 6-2 won van Filippo Volandri. Laatstgenoemde Italiaan was zondag te sterk voor Thiemo de Bakker.

NUwerk

Tip de redactie