Rood Van Bommel bij bekeruitschakeling, winst Real

ROME - AC Milan is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Italiaanse bekerfinale. De landskampioen verloor met 2-1 bij Palermo nadat het eerder thuis op 2-2 was blijven steken.

Giulio Migliaccio zette de thuisploeg na een dik uur op 1-0.

Tien minuten later was Josip Ilisic op weg naar de beslissing. Mark van Bommel trok de doorgebroken speler echter licht aan het shirt, waarop Ilisic gretig naar de grond ging.

Gianluca Rocchi legde de bal op de stip en trok de rode kaart voor Van Bommel. Cesare Bovo schoot vervolgens de penalty beheerst achter doelman Christian Abbiati.

De doelpuntenmaker moest er zelf vlak daarna eveneens met een rode prent af nadat hij een trappende beweging had gemaakt richting Pato.

Ibrahimovic

Met tien tegen tien poogde Milan nog terug in de wedstrijd te komen, maar de 2-1 van Zlatan Ibrahimovic viel pas diep in blessuretijd.

Palermo, voor de derde keer op rij in de eindstrijd maar nog zonder succes, neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen AS Roma en Internazionale. Inter verdedigt woensdag op eigen veld een 1-0-voorsprong.

Tip de redactie