Leopard Trek stapt uit Giro

LIVORNO - De wielrenners van Leopard Trek, onder wie de Nederlander Tom Stamsnijder, gaan woensdag niet meer van start in de Ronde van Italië.

Dat heeft de ploeg dinsdag bekendgemaakt, een dag nadat renner Wouter Weylandt door een val was overleden.

Weylandt werd dinsdag geëerd in een geneutraliseerde etappe waarbij zijn ploeggenoten de laatste kilometers voor het peloton uitreden.

In hun midden was ook Garmin-renner Tyler Farrar, een goede vriend van de Belgische renner. De Amerikaan had eerder al beslist na de vierde rit niet meer van start te gaan.

De ploegbazen hadden de beslissing overgelaten aan de renners. ''Zij moesten de knoop doorhakken, want zij rijden. We hebben steeds gezegd dat we achter hun beslissing zouden staan", liet algemeen directeur Brian Nygaard weten.

Bedanken

''We willen de andere teams bedanken, en ook organisator RCS, de Italiaanse autoriteiten en alle fans langs het parcours tussen Genua en Livorno.''

''We hebben veel respect voor de Ronde van Italië en voor het wielrennen, maar we kunnen in deze omstandigheden onmogelijk verder rijden", verduidelijkte de Duitse renner Fabian Wegmann de beslissing van de coureurs. ''We zijn profrenners, maar we voelen dat dit de juiste beslissing is."

Tip de redactie