Mercedes staat volledig achter Schumacher

MÜNCHEN - Mercedes GP heeft dinsdag nog maar eens zijn volledige steun uitgesproken voor Michael Schumacher. De Duitse Formule 1-legende weet zijn rentree in de koningsklasse tot zijn frustratie maar geen glans te geven.

Schumacher finishte zondag in de Grand Prix van Istanbul als twaalfde en zei na de race dat hij ''weinig plezier beleefde'' aan het racen.

''We blijven met volle kracht achter Michael staan. We zijn ervan overtuigd dat hij weer resultaten gaat behalen die bij hem passen'', zegt Norbert Haug, de motorsportbaas van Mercedes, op de website van Autosport.

Haug baseert zijn mening op de hoge snelheid die Schumacher op het circuit van Istanbul haalde.

''Zijn rondetijden zagen er uitstekend uit. Als hij niet vroeg in de race die botsing met Vitali Petrov (Lotus Renault) had gehad en de pitstraat in moest voor een nieuwe voorvleugel, was hij snel genoeg geweest voor misschien wel de zesde plaats.''

Kritiek

De baas van Mercedes begrijpt de constante commotie rond zijn vedette. ''De mensen verwachten het allerbeste van Schumacher. Als succes uitblijft, is kritiek een feit. Zeker als je zevenvoudig wereldkampioen bent, krijg je dan de volle lading.''

''Maar het is ook een feit dat zijn snelheid prima was en met die wetenschap kunnen goede uitslagen niet uitblijven.''

Tip de redactie