AMSTERDAM – Feyenoord neemt komende zomer afscheid van een zestal spelers. De aflopende contracten van Tim de Cler, Rob van Dijk, Luigi Bruins en de gehuurde spelers Marcel Meeuwis, Sören Larsen en Krisztian Simon worden niet verlengd.

Technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Mario Been hebben het zestal dat dinsdag in persoonlijke gesprekken verteld.

Van Geel geeft op de clubsite aan dat het besluit om afscheid te nemen van de spelers een aantal lastige overwegingen ten grondslag lag.

Keuzes maken

''Er zijn spelers bij waar Feyenoord zeker mee door had gewild, maar we moeten keuzes maken op basis van ons beschikbare budget en de samenstelling van de selectie. Dat is niet leuk, maar wel noodzakelijk voor Feyenoord.''

Van de spelers die weg moeten, heeft alleen Meeuwis (foto) de tweede seizoenshelft een basisplaats.

Bruins

Bruins speelde sinds de zomer van 2007 90 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij 11 keer scoorde. De Cler kwam als linksback 87 competitieduels in actie voor de Rotterdammers.

Voor Rob van Dijk zit het betaalde voetbal er na liefst negentien seizoenen op. De reservedoelman speelde dit seizoen achttien wedstrijden.

Simon en Larsen kwamen minder vaak aan spelen toe. De 20-jarige Simon kwam tot acht optredens, waarvan het merendeel als invaller. Larsen kwam tot zes invalbeurten.