Vertonghen in beeld bij Manchester City

AMSTERDAM - De kans dat Jan Vertonghen volgend seizoen nog in een Ajax-shirt te bewonderen is, wordt steeds kleiner. De centrale verdediger van de Amsterdammers zou tijdens de bekerfinale zijn bekeken door trainer Roberto Mancini van Manchester City.

De Engelse topclub in wording ziet in Vertonghen een versterking voor de defensie.

De Belg groeide in zijn jaren bij Ajax uit de tot een volwaardige verdediger met aanvallende kwaliteiten een een vlammend schot in zijn linkerbeen.

Trainer Frank de Boer is op de hoogte van de Engelse interesse. "We weten dat Mancini er was. En ik ken de geruchten uit Engeland dat City hem wil. Eén en één is twee", tekent De Telegraaf op uit zijn mond.

Vertonghen liet eerder aan NUsport weten dat hij zichzelf klaar acht voor een overstap naar een grote competitie in Europa. De linkspoot dacht daarbij vooral aan de Premier League, en dan Arsenal in het bijzonder.

Mathijsen

Als vervanger van Vertonghen heeft De Boer zijn oog laten vallen op Joris Mathijsen. De international mag bij een goed bod vertrekken uit Hamburg, waar hij de afgelopen vijf seizoenen de defensie van HSV leidde.

"Joris is een serieuze optie", bevestigde De Boer. "Nicolai Boilesen en Daley Blind zijn grote talenten, maar in mijn ogen niet constant genoeg voor een heel seizoen."

"Onder de vleugels van een type Mathijsen zouden ze in enkele seizoenen helemaal kunnen worden klaargestoomd voor de top. Ze kunnen veel leren van zijn routine."

In het magazine van NUsport, dat vanaf nu in de winkel ligt en tevens online is te bestellen, staat deze week een uitgebreid portret van Jan Vertonghen.

Tip de redactie