Liverpool verhoogt druk op subtoppers

AMSTERDAM - Liverpool blijft goed presteren. De Reds boekten maandag bij Fulham de vierde zege in vijf duels: 2-5. Maxi Rodriguez scoorde drie maal, Dirk Kuijt maakte één treffer.

Liverpool klimt naar plaats vijf ten koste van Tottenham Hotspur, dat een duel tegoed heeft. Nummer vier Manchester City heeft drie punten meer en nog een duel tegoed. De Reds ontvangen Spurs zondag op Anfield.

Liverpool heerste voor rust op Craven Cottage. Na zeven minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers door twee treffers van Maxi Rodriguez.

Bloedvorm

De Argentijn zag de in bloedvorm verkerende Kuijt even later de derde treffer maken. Het was alweer de negende goal in de laatste acht competitieduels voor de Katwijker.

Na de pauze werden de rollen voor even omgedraaid. Fulham zette meer druk naar voren en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, wat na een uur spelen resulteerde in de 1-3 van oud-AZ'er Moussa Dembélé.

Hattrick

Tien minuten later voltooide Rodriguez echter zijn tweede hattrick in drie duels met een snoeiharde pegel. Het was alweer zijn zevende doelpunt in de laatste drie duels.

Een kwartier voor tijd deed Suarez nog een duit in het zakje. De Uruguayaan omspeelde doelman Mark Schwarzer en schoot de bal simpel in het lege doel. In de slotfase zorgde Steve Sidwell voor de tweede eretreffer van de Cottagers. Hij liet doelman Pepe Reina kansloos vanuit de tweede lijn.

NUwerk

Tip de redactie