Nederlandse mannen missen hoofdtoernooi WK tafeltennis

ROTTERDAM - Bij de wereldkampioenschappen tafeltennis in Rotterdam zal geen enkele Nederlander in het hoofdtoernooi spelen. In de voorlaatste ronde van de kwalificaties werden Daan Sliepen en Michel de Boer uitgeschakeld.

Sliepen had geen enkele kans tegen de Hongaar Daniel Kosiba (eerder verantwoordelijk voor de eliminatie van Koen Hageraats): 0-4 (3-11 8-11 4-11 8-11).

Michel de Boer verweerde zich tegen Ryan Jenkins kranig, maar kwam uiteindelijk toch duidelijk te kort: 1-4 (4-11 11-9 9-11 8-11 10-12).

De jonge talenten van de Nederlandse ploeg - Koen Hageraats (16), Casper ter Lüün (20), Boris de Vries (19) en Wai-Lung Chung (22) - werden in de groepsfase al geëlimineerd.

Onderuit

Hageraats (foto) ging met 4-1 onderuit tegen Kosiba, De Vries kwam te kort tegen de Indiase verdediger Abishek Ravichandran (1-4), Ter Lüün verloor met 4-0 van de Bulgaar Stanislav Golovanov en Wai-Lung Chung moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Niagol Stojanov: 3-4.

Barry Wijers boekte maandag nog een winstpartij tegen Youssef Chalhoub uit Libanon, maar de Barendrechter was zondag - na zijn nederlaag tegen de Amerikaan Fan Yiyong - reeds uitgeschakeld nadat hij een rode kaart had gekregen wegens het smijten van zijn batje.

Tip de redactie