Teambaas Vettel waakt voor onderschatting

AMSTERDAM - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt het veel te vroeg om te stellen dat zijn formatie onverslaanbaar zal zijn in het resterende Formule 1-seizoen. Sebastian Vettel won zondag de Turkse Grand Prix, terwijl teammaat Mark Webber tweede werd.

De dubbelzege in Istanbul was de eerste die Red Bull in 2011 kon bijschrijven.

Vettel won al drie van de vier Grands Prix in deze jaargang, maar nu ook Webber zich vooraan heeft gemeld, is de renstal van Horner helemaal de absolute favoriet om aan het einde van het seizoen met de titels aan de haal te gaan.

Horner waakt echter voor onderschatting van de concurrentie. "Zaken kunnen snel veranderen. Fernando Alonso maakte het ons moeilijk in Istanbul en verder leek er niemand mee te kunnen doen. In de vorige race (China) was het juist McLaren dat ons versloeg en leek Mercedes een stap gemaakt te hebben."

Achttiende zege

"Ik denk niet dat we achterover kunnen leunen. We blijven hard werken, proberen de auto beter te leren kennen en meer naar de mogelijkheden te laten presteren", zegt de Engelsman tegenover Autosport.

"Dit was onze achttiende zege in iets meer dan twee jaar. We zijn van ver gekomen en bouwen op die ervaring."

Volwassenheid

Horner denkt dat de vorm waarin Red Bull momenteel verkeert voor een groot deel toe te schrijven is aan de volwassenheid die Vettel momenteel etaleert. De Duitser laat de fouten die hij in 2010 nog regelmatig maakte achterwege.

"Sebastian heeft nu het voordeel van de ervaring. Hij is de regerend wereldkampioen, maar lijkt daar niet onder gebukt te gaan. Hij geniet ervan en is echt in vorm. Hij gaat heel beheerst met de banden om en in Turkije was hij zeer indrukwekkend."

Stap voorwaarts

De Brit vertrouwt er op dat Red Bull Racing de technische problemen die het team in de eerste paar races troffen zijn opgelost. Onder meer het weigerende KERS-systeem bezorgde de monteurs nogal wat kopzorgen.

"We hebben een goede stap voorwaarts gezet afgelopen weekeinde", stelt hij. "We hadden geen problemen aan de auto van Sebastian en slechts een klein mankement aan die van Mark. Dat kwam omdat hij de wagen nogal op zijn falie gaf in het gevecht met Alonso."

"Alle aanpassingen die we hebben gedaan, hebben zich dit weekeinde absoluut uitbetaald."

Tip de redactie