Sahin verruilt Borussia Dortmund voor Real Madrid

AMSTERDAM - Nuri Sahin verruilt Borussia Dortmund definitef voor Real Madrid. De 22-jarige Turk heeft zijn vertrek maandagmiddag aangekondigd op een persconferentie.

Naar verluidt betaalt de ‘Koninklijke’ een transfersom van tien miljoen euro voor de spelmaker.

Sahin ondertekende in Madrid een zesjarig contract, zo meldt de website van Real Madrid. De 22-jarige Turkse international was dit seizoen een van de smaakmakers in het kampioenselftal van Dortmund.

Borussia Dortmund deed er alles aan om de tot medio 2013 lopende verbintenis van Sahin te verlengen, maar de onderhandelingen namen nooit een constructief karakter aan.

''Deze beslissing is me erg zwaar gevallen, maar ik zal altijd fan en lid van Dortmund blijven", aldus Sahin die al op 16-jarige leeftijd debuteerde in de Bundesliga.

Naar eigen zeggen is hij klaar voor het niveau van Real. ''Ik ben erg trots op deze stap. Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen en ben uitgegroeid tot een speler die daar kan doorbreken."

Feyenoord

Sahin debuteerde in augustus 2005 al op zestienjarige leeftijd voor Dortmund. In het seizoen 2007/2008 speelde de middenvelder 29 eredivisieduels op huurbasis voor Feyenoord. Na zijn terugkeer bij Borussia veroverde hij al snel een basisplaats in Dortmund.

Dortmund wilde de jonge kampioensploeg graag bij elkaar houden, maar ziet met Sahin al de eerste speler vertrekken. Volgens Spaanse media wil Real ook zijn landgenoot Hamit Altintop aantrekken. 'De Koninklijke' zou al in gesprek zijn met Bayern München.

Tip de redactie